Радионица за инфраструктурне пројекте

1965
infrastrukturni projekti

07. октобра у просторијама Омладинског центра у Лозници акредитована регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине у сарадњи са Националном агенцијом за регионални развој, организовала је Радионицу за инфраструктурне пројекте за представнике ЈЛС Мачванског и Колубарског округа.

Радионица је део пројекта „ Јачање капацитета АРРА И ЈЛС у делу управљања инфраструктурним пројектима„ са циљем да уз помоћ одабраног консултанта и представника АРРА јединице локалне самоуправе решевају конкретне проблеме у реализацији инфраструктурних пројеката. Кроз овакву организацију радионице  АРРА и ЈЛС се активно укључују  у припрему и реализацију регионалних и локалних инфраструктурних пројеката, изналажење фондова за њихово потенцијално финансирање, подстицање и учвршћивање међуопштинске сарадње као и допринос спровођењу политике регионалног развоја. Ово је пројекат који се реализује 2 године а као консултанта на овом пројекту НАРР је изабрао Грађевински факултет у Београду, Катедру за управљање пројектима. Радионицу су водили професор доктор Милан Тривунић и консултант магистар Марија Шијан Митровић.

Иако је ово први пут да наша Агенција организује ову радионицу, одзив представника општина Мачванског и Колубарског округа као и представника јавних предузећа која се највише баве инфраструктурним пројектима био је одличан, а радионици је присуствовао и начелник Мачванског управног округа. Сви учесници су имали прилику да активно учествују у раду радионице, обзиром да су пре саме радионице доставили попуњен упитник везан за конкретне пројекте у својим срединама о којима су сада имали прилику да разговарају са предавачима.