Представљање документа „Анализа ситуације у селима на територији ЈЛС у Мачванском и Колубарском округу“ на седници Савета Мачванског управног округа

399

Град Лозница био је  23. октобра домаћин пете седнице Савета Мачванског управног округа на тему унапређење развоја села и задругарства у локалним самоуправама којој је присуствовао и министар без портфеља задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић и директор АРРА Лозница Данијела Марковић. Седници Савета домаћин је био градоначелник Лознице Видоје Петровић и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, а присуствовали су и председници општина из Мачванског управног округа, као и представници ПССС из Лознице и Шапца.

Министар  је истакао значај оснивања сеоских задруга и удруживања пољопривредника у циљу развоја села и бољег пласмана производа и захвалио се АРРА Лозница на квалитетном документу који је доставила његовом министарству, а који се бави анализом тренутне ситуације у селима на територији Мачванског и Колубарског округа. Директор АРРА Лозница Данијела Марковић је укратко представила документ који је резултат анализе упитника који је Агенција сачинила и доставила свим јединицама локалне самоуправе у Мачванском и Колубарском округу.

Након седнице министар Кркобабић, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац и градоначелник Лознице Видоје Петровић посетили су Љубинка Томића који је уз помоћ подстицаја пчеларству са још четири пчелара регистровао пчеларску задругу „Свит Би Хаус“ (Sweet Bee House) која је у потпуности опремљена према ХАСАП стандардима.