Обука за почетнике у пословању одржана у Лозници

1519

У оквиру стандардизованог сета услуга за 2020. годину, а на основу Програма стандардизованог сета услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2020. години који се реализује преко акредитованих регионалних развојних агенција, акредитована регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине ДОО Лозница је одржала дводневну Обуку за почетнике у пословању од 05-06.03.2020. године у просторијама Агенције у Лозници.

Основни циљ обуке је да  полазници, потенцијални почетници у пословању, добију основне најпотребније информације и да унапреде своја знања из области предузетништва како би одабрали прави пут од идеје до успешног предузетника. Полазницима обуке представљени су основни елементаи бизнис плана, упознати  са потребном документацијом и захтевима актуелних јавних позива за почетнике у пословању. Полазници су у оквиру дводневне обуке добили основне информације о пореским и другим обавезама које их чекају након регистрације фирме.

Обука је обухватала следеће теме:

  1. Мотиви, особине и пословна идеја предузетника
  2. Правна регулатива и порески систем
  3. Финансије у пословању и пословни план
  4. Извори финансирања за почетнике у пословању

Обуку је успешно завршило 10 полазника. Сви полазници обуке добијају сертификат да су прошли обуку, који је један од услова конкурисања за   бесповратна финансијска средства код одређених институција.