На завршном догађају пројекта“Унапређење производње и квалитета меда у мачванском и колубарском округу“ представљени резултати пројекта

2395

У хотелу Ројал спа у Бањи Ковиљачи 21.августа 2018.године организован је завршни догађај пројекта“Унапређење производње и квалитета меда у мачванском и колубарском региону“.

 

Завршном догађају су присуствовали помоћник министра пљопривреде Александар Богићевић , самостални саветник у Министартсву пољопривреде, водопривреде и шумарства Љиљана Симић, представник Програма руралног и регионалног развоја Здравко Миовчић,заменик председника СПОС-а Милутин Петровић, координатор Мреже за рурални развој у СКГО Слађана Грујић као и представници свих партнерских општина и удружења пчелара на пројекту.Завршном догађају је присуствовали око 100 пчелара из региона.

Након  поздравне речи директора РРА ППР ДОО Љиљане Николић,помоћника министра Александра Богићевића који је говорио о значају пчеларства за рурални развој, Здравка Миовчића који је говорио о значају партнерства присутним учесницима се обратио Леополд Роллингер који је представио најзначајније резултате пројекта.

 

Правилник о партнерском коришћењу опреме која је набављена у оквиру пројекта говорио је Милан Марковић, службеник за јавне набавке на пројекту , а након тога су партнерска удружења пчелара потписала Правилник.

 

О наредним корацима у развоју пчеларства у мачванском и колубарском региону говорио је Зоран Ђурић, члан ИО СПОСа и Пчеларског друштва“Лозница“,док је пројекат фабрике за производњу меда у Рачи представио заменик председника СПОС-а Милутин Петровић.

 

СПОС је свим заслужним појединцима и организацијама доделио повеље и захвалнице за допринос развоју пчеларства у Републици Србији.

 

Порука која је упућена јавности са завршног скупа проистекла из излагања свих говорника је“Сарадња је темељ будућности“.

 

Резултати пројекта су представљени у промотивном материјалу који можете погледати овде