Одобрен менторинг програм за 5 корисника

438

Менторинг је свеобухватан процес подршке предузећима (привредним друштвима) и предузетницима који се налазе у пресудном тренутку за њихов даљи развој или за опстанак уопште. Процес менторинга представља одређени број сати који стручно лице-ментор проводи у директном контакту/раду са власником радње или предузећа.

АРРА Лозница ове године први пут спроводи услугу менторинга на својој територији. У оквиру програма програму након прегледа достављених пријава од стране Комисије за селекцију пријава и контролу активности  за менторинг подршку у 2015. години коју је формирао НАРР  ова услуга је одобрена за 5 предузетника/предузећа са територије коју покрива АРРА Лозница.

 „Менторинг за почетнике, постојећа МСПП и кластере у 2015. години“ је програм који спроводи Национална агенција за регионални развој у сарадњи са регионалним развојним агенцијама. Програм менторинга у 2015. години саставни је део новог Пројекта „Успостављање и промоција менторинг услуге за МСПП у земљама Западног Балкана-Србији, Босни и Херцеговини и Црној Гори“, који спроводи НАРР у сарадњи са Владом Јапана преко Јапанске агенције за међународну сарадњу – JICA.