Амбасада Републике Пољске – „Мали грантови 2015“

1951
Ambasada Republike Poljske u Beogradu sa zadovoljstvom obaveštava da je započeta nova edicija konkursa „Mali grantovi 2015”. Toplo pozivamo za prijavljivanje projektnih zahteva realizovanih iz sredstava Poljske razvojne pomoći.
 Za dofinansiranje projekata mogu podnositi zahteve srpske i međunarodne nevladine organizacije, ustanove od društvenog značaja, administracija na centralnom i lokalnom nivou, budžetske jedinice kao i druge regionalne ustanove i verske organizacije.

U okviru programa „MALI GRANTOVI 2015” mogu se dofinansirati projekti, koji ispunjavaju Milenijumske razvojne ciljeve i pružaju podršku demokratskim procesima – detalje možete naći na adresi: (www.polskapomoc.gov.pl/Millennium,Development,Goals,207.html).

Iz sredstava Malih grantova se ne može finansirati:

  • pomoć akutnog karaktera,
  • podrška lokalnoj poljskoj dijaspori i promocija Poljske,
  • verska i jevanđeljska služba,
  • naučna istraživanja,
  • jednokratni kulturni i sportski događaji.

Projekti treba da se kompletno realizuju do 31. decembra 2015. godine. S obzirom na komplikovanu proceduru ocenjivanja zahteva planiramo da će realizacija projekata – prihvaćenih od strane Komisije Ministarstva spoljnih poslova Republike Poljske – započeti u terminu maj – jun 2015. godine.

Za ocenu projekata koji konkurišu za sredstva, od posebnog je značaja trajnost projekta, odnosno njegovih efekata. Projektni zahtev treba jednoznačno da pokaže na kakav će način projekat delovati na ciljnu grupu (beneficijente) nakon njegovog završetka. Ocenjivanju podleže takođe mogućnost nastavljanja projekta nakon što se završi njegovo dofinansiranje iz sredstava Malih grantova.

Popunjene prijave za konkurs mogu se slati direktno Ambasadi Republike Poljske u Beogradu mejlom ( adriana.vitezovic@msz.gov.pl) ili u obliku pisanog dokumenta, najkasnije do 17. februara 2015. godine.

Više informacija: Adriana Vitezović, stariji referent, tel.: +381 11 20 65 333.

Formular