Адреса за пријаву институција које траже печат

1953

У понедељак, 1. октобра у Народном музеју у Београду, организована је конференција „Ка администрацији без сувишних папира“ када је представљен нови регулаторни оквир за развој електронског пословања и е-управе и обележен почетак примене Закона о привредим друштвима којим се коначно укида коришћење печата за привреду.

Нови Закон о привредним друштвима, прописује да се привреди не може наметнути употреба печата ниједним посебним прописом. Закон је ван снаге ставио одредбе чак 10 закона и 107 подзаконских аката у којима се помиње печат. За фирме и радње основане после 1. октобра то ће значити да не морају да праве свој печат док ће постојеће моћи постепено да их избаце из употребе.

Привредници ће од 1. октобра моћи да пријаве институције које има траже печат на било ком документу путем мејла ukidanje.pecata@gov.rs, а од 1. новембра владина Канцеларија за ИТ и е-управу у сарадњи с НАЛЕД-ом покренуће позивни центар који ће пружати подршку службеницима, грађанима и привреди у коришћењу електронских сервиса и електронској размени података.

Преузето са сајта НАЛЕД-а