Водите рачуна у комуникацији са агенцијама!

1872
Phone-Old-year-built-1955- featured-846x370

Будући да су се Министарству обратили привредници за помоћ у решавању проблема који су настали приликом комуникације са одређеним агенцијама које нуде услуге информисања и посредовања до тендера и програма Европске уније и Владе Републике Србије (ВРС), Министарство привреде обавештава привреднике о следећем:

Пре свега, важно је да подсетимо све привреднике и јавност да су све информације о отвореним програмима ВРС доступни на сајту Министарства привредеГодине предузетништварегионалних развојних агенцијаПривредне коморе Србије, а о програмима ЕУ на сајту Делегације Европске уније у Београду и сајту Европске комисије.

Такође, нити Министарство привреде нити Делегација Европске уније не прихвата никакве препоруке за добијање одређених средстава, нити ико може да „скрати пут“ до истих.

Привредници који су се обратили Министарству привреде, пожалили су се на највише на начин пословања одређених агенција. Тачније, да су агенције сматрале усмену сагласност или заинтересованост дату преко телефона довољну да се привредник обавезао на одређене услуге и одређену претплату, па у крајњем случају уколико не плате рачун, могућност и за тужбу.

С тим у вези, Министарство апелује на све потенцијалне кориснике да воде рачуна при комуникацији са сличним агенцијама, јасно и недвосмислено изјашњавајући свој став да ли пристају на такав вид услуге или не, као и да захтевају да им се објасни процес плаћања.

Министарство је одржало састанак са појединим агенцијама, апелујући и на њих да ускладе свој начин пословања и комуникације у складу са жалбама привредника, како до њих не би дошло.