Одржана радионица у оквиру пројекта „Подршка руралном и регионалном развоју у Републици Србији“

1390
podrska-ruralnom-razvoju

24. априла 2017. године у Лозници, у Библиотеци Вуковог завичаја у организацији Швајцарске агенције за развој и сарадњу и Регионалне развојне агенције Подриња, Подгорине и Рађевине, одржана је радионица на тему израда Акционог плана у склопу реализације активности рурално-регионалне иницијативе  „ Унапређење производње и прераде лековитог и ароматичног биља и јагодичастог воћа у функцији заустављања миграторних  процеса и девастације села – Циљ 5 Унапређење производње меда“.

Радионици су присуствовали представници  партнера рурално-регионалне иницијативе, из јавног, цивилног и приватног сектора који су својим активним учешћем дали смернице за финалну израду Акционог плана. Значајно је нагласити да су учешће на овој радионици узеле и јединице локалних самоуправа које су подржале иницијативу. Сходно теми радионице и циљу Унапређење производње меда најзаступљенији су били представници удружења пчелара из Мачванског и  Колубарског региона, како они који су потписници иницијативе тако и представници пчеларских друштава који нису формално укључени у иницијативу.

Централна активност радионице била је представљање нацрта Акционог плана као резултата претходног рада и координације партнера. Током интерактивног рада са консултантима, учесници радионице су још једном имали прилику да изнесу своје ставове, идеје и потребе.

На крају радионице договорени су задаци и обавезе партнера о даљим корацима на завршетку Акционог плана које ће координирати РРА Подриња, Подгорине и Рађевине заједно са представницима Пројекта.

podrska-ruralnom-razvoju1