Одржана обука Примена електронског централизованог система за управљање фактурама

610

Европска недеља предузетништва- SME WEEK  

                У оквиру „Европске недеље предузетништва – SME WEEK“  Регионална развојна агенција  Подриња, Подгорине и Рађевине из Лознице и Град Лозница уз подршку Министарства финансија  организовали су 21. фебруара у Лозници обуку  посвећену подршци успостављању електронског централизованог система за управљање фактурама (Е-фактуре) постојећим  МСП и предузетницима.

Законом о електронском фактурисању системски уређује област слања, пријема и чувања електронске фактуре. Учесници обуке су детаљно упознати како са правним оквиром примене електронских фактура, тако и са могућностима ажурираног система електронског фактурисања, начином коришћења, те најчешћим сценаријима за слања и пријем електронских фактура између различитих актера. Такође, ово је  била прилика да учесници обуке поставе питања у вези наведене теме, и да изнесу недоумице са којима су се до сада суочавали приликом рада у централизованом систему за управљање фактурама.

Предавачи на обуци ће били су  из Контакт центра СЕФ-а (који прате рад овог система), делегирани од стране  Министарства финансија.