Za rekonstrukciju i dogradnju spomen kompleksa Stolice u Krupnju 12 miliona dinara

325

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Turističko-sportska organizacija opštine Krupanj potpisali su ugovor o dodeli 12 miliona dinara za sanaciju i dogradnju objekta u spomen kompleksu Stolice.
Kako se navodi na zvaničnom sajtu opštine, ova sredstva opredeljuje ministarstvo u okviru Programa dodele sredstava za projekte razvoja turizma u 2018. godini, a ugovor je potpisan u četvrtak (19. jula 2018. godine), uz prisustvo državnog sekretara Miroslava Kneževića, predsednika opštine Krupanj Ivana Isailovića i direktora Turističko-sportske organizacije Krupnja Aleksandra Petrovića.
Period realizacije projekta je 12 meseci, a posle toga će objekat u kompleksu Stolice biti osavremenjen i dobiće novu namenu, imaće postavku kulturno-istorijskog nasleđa, smeštajne kapacitete i ugostiteljski objekat. Ovakav centar biće pogodan za organizovanje različitih umetničkih kolonija, seminara, edukativnih treninga i sličnih sadržaja, a sve u cilju stvaranja novog turističkog proizvoda i razvoja turizma na teritoriji opštine Krupanj.
Stolice su muzejski kompleks posvećen događajima iz Drugog svetskog rata, udaljen 6 km od Krupnja. Nalazi se pod zaštitom države kao nepokretno kulturno dobro od izuzetnog značaja, a okolina muzejskog kompleksa je zaštićeno prirodno dobro.