Реализоване прве обуке у 2021. Години

1436

У периоду јануар – март 2021.године акредитована регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине ДОО Лозница одржала је  две  Обуке  за почетнике у пословању  и то у општини Крупањ  у фебруару и у граду Лозници у марту месецу. Ове обуке се реализују као једна од активности у оквиру стандардизованог сета услуга за 2021. годину.

Полазници на  обукама су упознати са начином реализације пословне идеје, како постати успешан предузетник, поступком регистрације предузетника и привредних друштава,  као и које су то пореске и друге обавезе које их чекају након регистрације фирме и поступком израде бизнис плана. Основни циљ ове обуке је да полазници, ученици завршних година средњих школа добију основне информације и унапреде своја знања из области предузетништва.

Обука је обухвата следеће теме:

1.Мотиви, особине и пословна идеја предузетника

2.Правна регулатива и порески систем

3.Финансије у пословању и пословни план

4.Извори финансирања за почетнике у пословању

Ове две обуке је успешно завршило 22  полазника који ће добити сертификат да су похађали обуку, са којим могу да конкуришу код одређених фондова за финансијска средства и који представља услов за конкурисање, а током обуке су информисани о свим потенцијалним фондовима који финансирају почетнике у пословању. Све активности су спроведене уз поштовање свих епидемиолошких мера у циљу спречавања ширења пандемије ЦОВИД-19.