Реализација активности у оквиру Програма ССУ у првих шест месеци 2022. године

1142

Регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине је и у 2022. години наставила са реализацијом Програма сет стандардизованих услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике, те је у првих  6 месеци поред пружања информација и саветодавних услуга заинетересованим лицима, одржано 13 обука и 6 промотивних догађаја.

Одржано  је 9 „Обука за почетнике у пословању“  и  4 обуке  „Е-пословање“.  Ове обуке успешно је завршило  134 полазника који су добили сертификате,  а обуке су одржане у Лозници,Богатићу,Крупњу,МаломЗворнику,Љубовији.

Реализовано је и 6 промоција, од чега 2 у Лозници, 3 у Богатићу и једна у
Крупњу. Промовисани су програми Министарства привреде, Фонда за развој,  Развојне агенције Србије  – Програм подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме,  Програм подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за жене предузетнице и младе у 2022. години, Програм подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за почетнике  у пословању у 2022. години, Програм подстицања предузетништва кроз развојне пројекте у 2022. години,  Програма подршке привредним друштвима за промоцију извоза као и ЕУПРО Плус програм.