Predstavljanje Javnog poziva za predloge projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća

372

U opštine Krupanj, 5.juna  2018. godine održana je promocija Javnog poziva za predloge projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća u okviru Programa podrške Evropske unije razvoju opština-EU PRO.

Razvojni program EU PRO, kojim Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra, doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije.  Minimalan iznos bespovratnih sredstava je 10.000 evra, a maksimalan 30.000 evra, a učešće korisnika u troškovima projekta je od 20-30 %. Delatnost koja se finansira kroz Javni poziv je proizvodnja, prerada i  pružanje IT usluga i namenjen je preduzećima koja su registrovana u periodu  od 2013-2017. godine. Ukupan budžet poziva za dodelu bespovratne pomoći preduzetnicima, mikro i malim preduzećima je 4,5 miliona evra.

Ova inicijativa samo je jedna od aktivnosti koju finansira Evropska unija kroz razvojni program EU PRO u cilju podsticaja razvoja privatnog sektora i povećanja tržišnog potencijala kako bi se stvorili uslovi za otvaranje novih radnih mesta. Predstavnici privrednika dobili su pored opštih informacija o pozivu i informacije o uslovima za učešće i kriterijumima na osnovu kojih će se rangirati podnete aplikacije. Privrednici se za pomoć u pripremu dokumentacija mogu  obratiti Regionalnoj razvojnoj agenciji PPR DOO Loznica.