Održane 3 obuke za početnike u poslovanju u mesecu oktobru

85

U okviru Programa standardizovanog seta usluga za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike u 2020. godini, koji se realizuje preko akreditovanih regionalnih razvojnih agencija, akreditovana regionalna razvojna agencija Podrinja, Podgorine i Rađevine održala  je održala 3 obuke za početnike u poslovanju u mesecu oktobru.

Obuke  su održane u 01.-02. oktobra u  Mačvanskoj srednjoj školi u Bogatiću, 05-  06.oktobra u Obrazovno-vaspitnom centru u Osečini i 08-.09.oktobra  u Posavotamnavskoj srednjoj školi u Vladimircima.

Osnovni cilj ove obuke je da  polaznici, učenici završnih razreda srednjih škola dobiju osnovne informacije i da unaprede svoja znanja iz oblasti preduzetništva. Polaznicima obuke su predstavljeni  osnovni elementi biznis plana, potrebna dokumentaca i zahtevi aktuelnih javnih poziva za početnike u poslovanju i detaljno su informisane o poreskim i drugim obavezama koje ih očekuju nakon registracije firme.

Teme predstavljene na obuci su:

  1. Motivi, osobine i poslovna ideja preduzetnika
  2. Pravna regulativa i poreski sistem
  3. Finansije u poslovanju i poslovni plan
  4. Izvori finansiranja za početnike u poslovanju

Ove tri  obuke je uspešno završilo 36 polaznika. Svi polaznici  dobijaju sertifikat da su pohađali obuku što je jedan od uslova konkurisanja za  bespovratna finansijska sredstva kod određenih institucija. Sve aktivnosti sprovedene su uz poštovanje svih epidemioloških mera u cilju sprečavanja širenja pandemije COVID-19.