Одржан ОЈТ (on the job training) тренинг за менторе

313

26.септембра 2019.године у предузећу за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „Графички центар Нова ДОО Шабац“ у Шапцу одржан је On The Job тренинг у оквиру  пружања  услуге беспалтног менторинга. Ово предузеће је корисник програма менторинга кроз програм Сет стандардизованих услуга за МСПП и предузетнике у 2019. години, са одобрених 50 сати рада уз подршку сертификованог тренера агенције Милене Марјановић.

Стручну консултантску помоћ на овом ОЈТ  менторима Агенције пружила је госпођица Кога Схине, консултант и ОЈТ тренер Јапанске агенције за међународну сарадњу –JICA која има дугогодишње искуство у раду наведеног програма.

ОЈТ се састојао из два сегмента: рад са менторима и рад са представницима компаније . Кроз разговор са менторима, госпођица Кога их је упутила у основне кораке процеса менторинга код конкретног клијента, начину на који се на основу показатеља пословања и иницијалног разговора  поставља дијагноза предузећа као и  предлози за унапређење. Кроз разговор који су након тога ментори и госпођица Кога водили са запосленима, по утврђеној методологији, прикупљени су подаци који ће бити веома корисни за даљи процес менторинга и за активности које ће ментор предложити компанији да реализује како би унапредила своје пословање. Уз активно учешће  власника  предузећа и запослених ОЈТ је успешно реализован.