Kontinuirane aktivnosti na promociji aktuelnih programa podrške privredi u 2021. godini

1613

U periodu april – jul  2021.godine akreditovana regionalna razvojna agencija Podrinja, Podgorine i Rađevine Loznica održala je  5 promocija aktuelnih programa podrške privrednicima i preduzetnicima. 

U aprilu mesecu u Loznici je najpre promovisan Program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme, a potom u Bogatiću je održana promocija Programa finansijske podrške za početnike u Poslovanju. Na ova dva promotivna događaja okupilo se 20 učesnika zainteresovanoh za navedene programe.

U mesecu maju u Ljuboviji je promovisan Program  podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte. Tom prilikom 12 prisutnih učesnika je moglo detaljnije čuti informacije o načinu apliciranja za nvedenii program-

Mesec jun je bio rezervisan za održavanje SME WEEK-a, koji je ove godine bio posvećen podršci maldim preduzetnicima i ženama preduzetnicama. Ovaj događaj održan je u Majuru, a okupio je 25 učesnika.

Početkom jula meseca održana je promocija Javnog poziva za sprovođenje usluge mentoringa. Ovoj promociji prisustvovalo je 10 učesnika. Promocije aktuelnih programa su deo usluga koje akreditovane regionalne razvojne agencije sprovode kao aktivnost u  okviru realizacije seta standardizovanih usluga, i obuhvataju organizovanje promotivnih skupova, info-dana, promocija aktuelnih  javnih poziva za podršku privrednicima i preduzetnicima putem lokalnih i nacionalnih medija.