Dan otvorenih vrata i obuka za žene preduzetnice održani u Osečini

874

Regionalna razvojna agencija Podrinja, Podgorine i Rađevine DOO Loznica je            4. septembra 2023. godine održala šesti po redu „ Dan otvorenih vrata za žene preduzetnice “ i obuku za žene preduzetnice u prostorijama skupštinske sale opštine Osečina.

U okviru navedenog događaja promovisani su i predstavljeni programi finansijske podrške privrednim subjektima u 2023. godini, koje sprovode Ministarstvo privrede, Fond za razvoj i Razvojna agencija Srbije.

Predstavnici Agencije su detaljno objasnili prisutnima kako se aplicira za subvencije i bespovratna sredstva koje putem javnih poziva objavljuju Nacionalna služba za zapošljavanje, Fond za razvoj RS, Ministarstvo privrede i Razvojna agencija Srbije.

Ekonomsko osnaživanje žena značajna stvar koju je država prepoznala a sredstva za podsticaje preduzetništvu rastu iz godine u godinu, što je doprinelo da preduzetništvo opstane u sve oštrijoj konkurenciji.

 U okviru Dana otvorenih vrata sa preduzetnicama, u opštini Osečina predstavljen je Program podsticanja razvoja preduzetništva  kroz finansijsku podršku za žensko preduzetništvo u 2023. godini, kroz koji su obezbeđena ukupna bespovratna sredstva od 600 miliona dinara. Program je specifičan jer je namenjen samo ženama preduzetnicama i zbog toga što su opredeljena sredstva najveća do sada i delatnosti za koje mogu da konkurišu su izuzetno široke.

Cilj navedenog programa je osnaživanje žena i razvoj ženskog preduzetništva.

Dan otvorenih vrata za žene preduzetnice se organizuje u cilju umrežavanja preduzetnica, razmene iskustava i stvaranje info centra kao besplatne podrške u razvoju njihovih poslovnih modela.

Otvorena vrata su idealna prilika da se kroz razgovor dođe do svih važnih informacija koje su značajne za sve potencijalne i postojeće žene preduzetnice.

Regionalna razvojna agencija Podrinja, Podgorine i Rađevine DOO Loznica organizuje dane otvorenih vrata za žene preduzetnice svakog prvog  ponedeljka u mesecu.

Sve dodatne informacije i svoje prisustvo zainteresovane preduzetnice mogu dobiti/potvrditi  putem mejla: office@rrappr.rs ili telefonom na broj 015/876-096.