Дан отворених врата и обука за жене предузетнице одржани у Осечини

875

Регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине ДОО Лозница је            4. септембра 2023. године одржала шести по реду „ Дан отворених врата за жене предузетнице “ и обуку за жене предузетнице у просторијама скупштинске сале општине Осечина.

У оквиру наведеног догађаја промовисани су и представљени програми финансијске подршке привредним субјектима у 2023. години, које спроводе Министарство привреде, Фонд за развој и Развојна агенција Србије.

Представници Агенције су детаљно објаснили присутнима како се аплицира за субвенције и бесповратна средства које путем јавних позива објављују Национална служба за запошљавање, Фонд за развој РС, Министарство привреде и Развојна агенција Србије.

Eкономско оснаживање жена значајна ствар коју је држава препознала a средства за подстицаје предузетништву расту из године у годину, што је допринело да предузетништво опстане у све оштријој конкуренцији.

 У оквиру Дана отворених врата са предузетницама, у општини Осечина представљен је Програм подстицања развоја предузетништва  кроз финансијску подршку за женско предузетништво у 2023. години, кроз који су обезбеђена укупна бесповратна средства од 600 милиона динара. Програм је специфичан јер је намењен само женама предузетницама и због тога што су опредељена средства највећа до сада и делатности за које могу да конкуришу су изузетно широке.

Циљ наведеног програма је оснаживање жена и развој женског предузетништва.

Дан отворених врата за жене предузетнице се организује у циљу умрежавања предузетница, размене искустава и стварање инфо центра као бесплатне подршке у развоју њихових пословних модела.

Отворена врата су идеална прилика да се кроз разговор дође до свих важних информација које су значајне за све потенцијалне и постојеће жене предузетнице.

Регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине ДОО Лозница организује дане отворених врата за жене предузетнице сваког првог  понедељка у месецу.

Све додатне информације и своје присуство заинтересоване предузетнице могу добити/потврдити  путем мејла: office@rrappr.rs или телефоном на број 015/876-096.